Training herkennen laaggeletterdheid

Organisaties krijgen regelmatig te maken met volwassenen die niet (goed) kunnen lezen en schrijven. Om signalen van laaggeletterdheid te herkennen, houdt de Stichting Buurtwerk Alexander op woensdags 4 maart een gratis training Herkennen en Doorverwijzen Laaggeletterdheid.

In Rotterdam zijn zo’n 97.000 inwoners laaggeletterd; ze kunnen onvoldoende lezen en schrijven om volwaardig mee te doen in de maatschappij. De helft van deze groep is in Nederland geboren en getogen en heeft Nederlands als moedertaal. In Prins Alexander gaat het om ongeveer 10.000 mensen.

Grote gevolgen

Niet of moeilijk kunnen lezen en schrijven heeft gevolgen op het gebied van gezondheid, arbeid en sociale relaties. Niet alleen voor de persoon zelf maar ook voor de samenleving. Ga maar na: formulieren invullen, brieven schrijven, bijsluiters of werkinstructies lezen, een verhaaltje voorlezen aan de kinderen.Je moet er allemaal voor kunnen lezen en schrijven.

Herkent u de signalen?

Die formulieren vul ik thuis wel even in, ik ben mijn leesbril vergeten, vult u dat maar even in want ik heb een onleesbaar handschrift… Herkent u deze signalen? Mensen die niet goed kunnen lezen en schrijven schamen zich vaak, maken zich graag onzichtbaar. Zij hebben een duwtje in de rug nodig om zich op te geven voor een taalactiviteit om beter te leren lezen en schrijven.

Gratis Training

Daarom organiseert Buurtwerk op woensdag 4 maart een gratis training herkennen en doorverwijzen voor vrijwilligers en organisaties.

Locatie: Humanitas Gerard Goossenflat, Thomas Mannplaats 150

Tijd: 14.30 – 16.00 uur

Aanmelden: 010 – 455 37 99 of suzanne.vonk@buurtwerk.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *